onsdag 30 juni 2010

Tur och otur

Ibland har man tur med vädret. Som vi hade alldeles nyss - precis när vi, nygödda efter en rejäl dos italiensk mat och gelato, släntrade in på infarten till hotellet öppnade sig himlen. Eller, det kanske var en överdrift, men det började regna i alla fall. Vädret har faktiskt skött sig exemplariskt sen vi kom till Chiang Mai, ingen gassande sol utan molnigt och hyfsat milt väder förutom mitt på dagen. På de här breddgraderna vill man nämligen helst slippa sol, åtminstone för det mesta.

Frukosten i morse blev en studie i frukt, med neonrosa drakfrukter, ananas, söt gul mango och longan. Den senare är det närmsta vi kommit färskpotatis, åtminstone till utseendet. En bild på frukostkalaset kommer imorgon!

Det enda som inte varit lika trevligt sen vi kom till Chiang Mai har varit en mindre myrinvasion i vårt rum. Vi tror oss dock har läget under kontroll och har preparerat springan under ytterdörren med en handduk dränkt i DDT eller något liknande universalgift. Den är tänkt som en vänskaplig hint om vad som väntar på andra sidan, och det verkar funka ganska bra. Det finns faktiskt ytterligare ett djur som är lite besvärligt: myggen. Här, i Thailands Norrland finns det gott om moskitosar som inte kan ha fel, däremot kan de ge rejält kliande bett som vi nu behandlar efter bästa förmåga med vårat reseapotek. Senaste tillökningarna är två sorters myggmedel, ett som är helt baserat på naturliga ingredienser och ett som framförallt är baserat på något som låter livsfarligt (det är det vi använder på handduken för att skrämma bort myrorna), och en light-kortisonkräm mot svullnad/itchiness. Med en "vid behovs"-dosering av allergitabletter som grund, biter det här på det mesta som biter, utom vildhundar.

Lyckligtvis finns det trevligare djur här också, förutom hunden som bor här på hotellet finns det fler trevliga hundar och katter som huserar på restauranger och i butiker inne i stan. Dessutom är taket utanför hotellet invändigt prytt med geckoödlor i olika storlekar. Här bredvid syns en hemskt dålig bild på en gecko som vaktar ett tempel några kvarter bort.

Nu måste jag sluta, tack för att ni lyssnade och tack till alla er som skriver kommentarer till bloggen! Det är alltid kul att höra av er!

/J


Chiang Mai omges till viss del av en ringmur,
några rester står kvar i hörnen av staden och
här är en port i stans östra ände.


Här står tre resenärer som precis stärkt sig
själva med lite italiensk gelato!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar