torsdag 24 juni 2010

Glassprovning II

Dagen till ära provade vi en varsin pinnglass, J valde en mindre chokladglass som liknade en liten Magnum medan H smakade en jordgubbsisglass. Vi törs inte försöka översätta glassnamnen, utan vi använder våra egna:

"Jordgubbsisglass"

Betyg:

Smak - *** (3/5)
Färggladhet - **** (4/5)
Näringsinnehåll - ** (2/5)

Tot: 9/15 - godkänd

"Magnumkopia"

Betyg:

Smak - *** (3/5)
Färggladhet - * (1/5)
Näringsinnehåll - **** (4/5)

Tot: 8/15 - godkänd

Obs: för att tolka resultatet rättvist bör man kanske fästa mer uppmärksamhet på smaken, mindre på näringsinnehållet (som vi inte riktigt vet hur vi ska ställa oss till, fråga Sebbe, som uppfunnit betygsskalan, om ni undrar) och färggladheten minst av allt, även om den ibland är nog så viktig.

3 kommentarer:

  1. Jag måste erkänna att betygsättningen blev till lite i stridens hetta och jag hade faktiskt inte tänkt att man skulle räkna ihop alla attributen. Vad det gäller näringsinnehåll så är det en feltolkning; enligt originalbetygssystemet ska det vara energiinnehåll. Man skulle också kunna ändra detta till energi/kr (eller lämplig valuta) för att få ett mer rättvist resultat. Själv åt jag den första pinnglassen, men absolut inte första glassen, för säsongen här om dagen. Det blev en 88, en klassiker.

    SvaraRadera
  2. Men titta vad man hittar!
    Surfade runt på matbloggar efter inspiration och hamnade på pickipicki, och ett klick senare hamnade jag här. Stirrade en stund på bilden i ett utav de föregående inläggen och tyckte jag kände igen snubben. Det var ju J..! (Är du anonyma här? Vågar ju inte skriva ut namnet :P) Hur som haver, hoppas ni har en underbar resa och fortsätt med de roliga matinläggen :)

    Glad midsommar!

    Likin

    SvaraRadera
  3. Carl följer er blogg slaviskt (det är sant, han frågar flera gånger om dan om ni uppdaterat!). Hursomhelst så läste han kommentaren ovan till detta inlägg och slog fast att "internet inte är så stort ändå". Jag hävdar bestämt att det är pickipicki som är stor. Vad röstar ni på? :-P

    Glad midsommar! Imorgon åker vi till Gräsö. Längtar ni hem?

    SvaraRadera