lördag 26 juni 2010

A walk in the park


Idag har vi besökt Lumpini Park, som är en ganska stor grön park mitt inne i Bangkok. Bilarna hörs på lite avstånd och man kan sitta och ta det lungt på en bänk och titta på sjön i mitten av parken. Det vill säga om man inte är lite rädd för ödlor i 1,5-metersstorleken som ibland kryper upp ur vattnet (jag erkänner, jag är livrädd för dem). Förutom ödlorna så simmar det också runt sköldpaddor och massa fisk som är lite trevligare att titta på.

När vi inte aktade oss för ödlor så åt vi god take away mat (15kr för två personer) och fläktade oss med den nyinköpta solfjädern. Vi har haft lite väl tur med vädret eftersom det hittills nästan inte har regnat alls och solen gassar som aldrig förr, vilket innebär att minsta lilla ansträngning blir tusenfalt jobbigare än vad den borde vara. Trots värmen såg vi ett antal thailändare som tränade på de utomhusgym som finns runt om i parken, men det var färre joggare än vanligt. Vi såg en vakt i full militärmundering som cyklade runt på en röd Hello Kitty-cykel med en rosa cykelkorg, men tyvärr var vi inte tillräckligt snabba med kameran.

Efter några timmar i parken tog vi skytrain hem igen och vilade upp oss till middagen och kvällens bio. Vi tittade på "Uncle Boonmee", en thailändsk film som vann guldpalmen i Cannes i år. Filmen innehöll givetvis fabror Boonmee, men även apspöken och "vanliga" spöken och var något svår att förstå sig på.

På våran gata, precis innan vi kom hem gick vi förbi huset där de maler ner stora isblock till iskross, som sen används för att kyla matvaror (tror vi). De höll just på att få in sin leverans med isblock inför morgondagen och vi fick se ett stort rum helt fullt med is. Isblocken är jättestora (en halv gånger en meter) och ryker i värmen.



Lumpini park (สวนลุมพินี på thai)


En frisk fläkt.


Om man tycker att värmen inte är jobbig nog,
kan man ju alltid börja lyfta skrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar