lördag 19 juni 2010

Vägen dit

Vägen dit

fredag 18 juni 2010 Bangkok, Thailand

Hej igen!

Här kommer alltså, med kort mellanrum från förra meddelandet som skulle skickats från Sverige, vårt första riktiga inlägg.

Vi tog bussen ner till centralen i ua och redan där höll det på att gå snett. Tips till de som försöker resa med "Ybuss": den går så långt bort från stationshuset som möjligt och man förväntas visst fatta det själv. Vi kom hursomhelst med och blev lycligt avdumpade på arlanda. Efter köande och en halv Casino-omgång (som ännu inte är avslutad, J 13 poäng, H 10 poäng) började vi flaxa oss ner mot Zürich. För att göra resandet lite mer spännande har Swiss Air bestämt att man bara ska få 45 min bytestid och planet blev givetvis en kvart försenat. Anyhow, ett kort medeldistanslopp med packning och passkontroll senare kom vi ombord på en Airbus som tog oss vidare mot BKK (Bangkok). Man sover inte som en kung/drottning, utan snarare som en fånge i en sträckbänk. Vi provade alla möjliga och omöjliga sovställning och fick till slut någon timmes sömn. Från Sukhumvit airport gick allting enkelt med nya Airport Link (luftgående spårvagn) som tog oss mitt in i smeten, bara några ytterliga stationer från vårat hotell. Oj, det här blir lite långrandigt. Ursäkta. Wendys House låter som en amerikansk drive-in restaurang, men det är ett ganska fint och mkt centralt guest house i BKK. Wifi och kylskåp på rummet, we like it allready. Imorgon ska vi ut och träffa Jennie som ska ta med oss till en mall som vi aldrig hört talas om, spännande, bra med guidning såhär i början och framförallt väldigt kul att ses!

Andra nyheter i korthet är att H redan fått sitt första bett (okänt ursprung, kanske mygga), How to tame a dragon är en ganska kul och underhållande film, men Ghost Writer var nog bättre (flygunderhållning) och att vi fått tillbaka vårt gamla nummer från förra resan: 0066.839441835 (please mind the (time)gap! klockan 0900 hemma = kl 0400 i BKK, ring inte då, tack).

Nu ska vi äta middag!

kram
J & H

1 kommentar:

  1. det finns många fördelar med ett polerat marmorgolv, som synes i videosnutten ovan.

    SvaraRadera