tisdag 29 juni 2010

Bangok -> Chiang mai

Efter en kortare tids frånvaro är vi nu tillbaka *hurrarop* :) H:s föräldrar har anslutits sig till oss och vi har gemensamt tagit flyget upp till norra Thailand, närmare bestämt till Chiang mai.

Innan vi kom hit var vi tillsammans två dagar i Bangkok och tittade i stora varuhus, åt massa mat och frossade i glass (allt var som vanligt alltså). Vi hann dessutom med en visit till Grand Palace som är ståtligt och guldglittrande och titta den spännande matchen England - Tyskland, även om delar av sändningen försvann i atmosfäriska störningar.

Väl i Chiang Mai har vi mest gått en runda ner mot stan, druckit en av de godaste fruktdrinkarna någonsin och ätit god mat på små "trottoarrestauranger". På kvällen är det mildare här än i Bkk och vi njuter av den jämförelsevis svala luften.


Rosor - en del av mottagnings-
kommiteén här i Thailand.
Kom hit så får ni en också!

Slappt värre på återbesök i
Lumphini Park.


Wat Pha Singh, ett av många
tempel i Chiang Mai.

3 kommentarer:

  1. Ååå! - visst skulle jag också vilja få rosor, för att inte tala om alla glassar o fruktdrinkar. Maten är säkert också god om man bortser från kloaksoppa o nåt annat som såg väldigt grötigt ut. Är på jobbet - jag får "sitta kvar" eftersom lunchen blev osedvanligt lång - fixade liggunderlag (det sista på Stadium) o litet andra småpryttlar till Hanna. Sen vinkade jag av tjejerna vid Borlängetåget. Jag vill också åka på P&L, iaf på fredag och Patti Smith. Tänkte jag kunde ta en semesterdag, men tåget hem går för tidigt!!! Vi har sommarväder här o inget regn, så jag vattnar på altanen på jobbet, vattnar på Tegnérgatan och vattnar på lotten, då jag hinner (pionerna har slagit ut o är underbara, de verkar trivas lika bra som ogräset). Men litet nattregn skulle underlätta min tillvaro just nu. Till helgen skall jag installera Simba hos Bengt o Susanne på landet - hoppas det kommer att gå bättre än då vi hade (läs skulle ha) Elsa. Jag firade en "annorlunda" midsommar i år - var välkommen till Ehlins, men fick vara tonårsvakt i stan och vad händer?? Hanna åker med kompisar till Öregrund!! Va?! Men hon kom ju hem på natten. Jag har aldrig upplevt ett dödare Uppsala - tvärstängt. Det slutade med fotboll, pizza o öl på Vivo-pizzerian. Lika kul som det låter. Nu måste jag göra litet nytta. STOOORA kramar till er alla från Mamman/Agneta
    Himmel, vad ska jag välja för profil?????? Jag testar nåt o hoppas det går fram.

    SvaraRadera
  2. Chiang mai! Ett av recepten jag laga/fota i veckan åt MF heter Kyckling Chiang mai :-D
    Fantastisk blomsterprakt, jag vill också resa!

    SvaraRadera