torsdag 24 juni 2010

Chulalongkorn University


Vi brukar ha en regel som säger att vi växlar vem som beställer godast mat ungefär varannan gång. Tyvärr har H haft lite oflyt den senaste tiden men vi får hoppas att det vänder. Idag blev det först ett bottennapp med en soppa som snabbt döptes till "kloaksoppa", vilket syftar både till lukten och utseendet. Vi var nämligen på Chulalongkorn University (Chula Uni) och åt lunch i studentmatsalen. Andra försöket gick det bättre (nu vet vi att stekt ris med kyckling heter "Kao Pad Ghai", efter att en student hjälpt H beställa ny rätt). J fegade och åt kyckling med curry och ris, ett säkert kort.

Innan vi gick och åt hade vi varit på juridiska biblioteketet och kopierat lite ur en bok till Hs examensarbete. De var mycket hjälpsamma, vi möttes av bibliotekschefen som hjälpte oss att plocka fram litteratur och visade oss var man kunde få den kopierad. Sen tog vi en sväng förbi huvudbiblioteket och passade på att gå på en fotoutställning några våningar upp.

Efter att ha gått och stått och gått i flera timmar var vi ganska möra och gick tillbaka till vårat guest house med en varsin fruktdrink. Nere i lobbyn satt delar av serveringspersonalen och sydde gosedjur som de skulle donera till förmån för HIV-smittade barn. Tummen upp!

Allt gott, igelkott!
/J


God curry.


Kloaksoppa.















En fin damm på Chula uni.















En fin H på Chula uni.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar