torsdag 1 juli 2010

Doi Suthep

Ajaj, nu var vi allt ute och cyklade häromkvällen. Det visade sig att vi inte hade så bra koll på djur, stora och små, som vi trodde. För det första förlorade vi kampen mot myrorna, trots att vi var så segervissa igår. Efter att ha hittat fler och fler, större och större myror och insekter tog vi till det drastiska draget att spruta pesticidespray under sängen. Detta resulterade i en massflykt, ungefär som när skogens alla djur flyr en skogsbrand; här var det rummets alla odjur som flydde våra kemiska stridsmedel. Nu har vi flyttat till, förhoppningsvis, myrfria marker, utifall att de funderar på att komma tillbaka (en ny teori är att de hade ett bo/stack under sängen. Hu!!).

Ytterligare en faktamiss var när jag glatt påstod att citronella, en av de "aktiva" substanserna i vårt ekoreko myggmedel, hjälpte mot alla bitsugna djur utom hundar. Givetvis hittade vi en artikel som sade raka motsatsen: 'Nuisance-barking' dogs respond best to citronella spray collars. Vi ska försöka bättra oss på researschfronten i framtiden.

När det gäller annat än djur har vi igår besökt ett tempel i närheten av CM, Wat Phrathat Doi Suthep. Vägen dit var hemskt slingerikrokig men våran inhyrde chaufför hade rutin bakom ratten. Efter att ha svängt oss genom ett antal knappnålskurvor och kört om ett antal knappnålshjärnor till cyklister (på väg upp för berget!) var vi uppe vid trappan...

Efter att ha kontrollräknat antalet steg kunde vi (H) bekräfta att guideboken har rätt: 306 steg måste man bestiga för att nå templet. Det var inget större besvär, ens i den här värmen men templet var trevligt och sparkling i äkta buddhistisk stil. Utanför templets murar fanns en utkiksplats där man fick en mycket fin vy över CM. Nedan kommer bilder som bättre fångar utflyktsmålet.


306 trappsteg både ser och låter
jobbigare än det känns i verkligheten.


Film från bönevandringen.


Ett träd som slagits in i metallfolie,
blad och allt...varför inte?


Chiang Mai, helt enkelt.


Reta inte upp den här figuren.


306 steg hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar