lördag 10 juli 2010

Chiang mai - ett matmekka

De senaste dagarna har vår semester förvandlats till en renodlad matresa, vi äter och äter. Det verkar som om det inte finns någon hejd. I förrgår började vi dagen med en mycket god och ännu mer mättande frukost på Birds nest som ligger precis bredvid vårt guest house. Yummi!

Igår kväll hittade vi till en vietnamesisk restaurang där det endast talades några få ord engelska, men det hindrade inte vår kock/servitör att berätta vad alla örter hette och att visa oss hur maten egentligen skulle blandas och ätas. Det var jätteskoj, önskade bara att vi kunnat thai så vi förstått lite mer. Maten var dessutom jättegod. Till efterrätt åt vi det i våra ögon och öron lite underliga fenomenet friterad glass (!). J slukade hela i ett nafs och såg nöjd ut som en liten hundvalp :)

Efter det utsökta besöket på den vietnamesiska restaurangen styrde vi vår kos mot en jazzclub, The North Gate Jazz Co-Op. Det var livejazz på hög nivå, med både saxofon och trumsolon.

Over and out

/H


Birdsnest café och restaurang.


Cappuccino till J


Fransk toast med kanel och fruktsallad närmast i bild.
Pannkakor med fruktsallad och honung där bakom.


På den vietnamesiska restaurangen.
Nudelsallad med korv.


Till maten serverades en hel kryddträdgård,
med helig basilika, thaibasilika, persilja, och
koriander.


Fiterad kokosglass.

3 kommentarer:

  1. oj, kokosglassen ser lite otäck ut :-)

    SvaraRadera
  2. Den var lite otäck tycker jag personligen. /H

    Nej, nej. Den var smaskens! /J

    SvaraRadera
  3. Just den friterade kokosglassen klarar jag mig nog utan, men i övrigt är jag avundsjuk på precis allt!

    SvaraRadera