torsdag 8 juli 2010

Hej!

Idag har vi gjort en heldagsutflykt som krävde uthållighet, minne och fingerspitzgefühl! Vi gick nämligen en matlagningskurs och är nu certifierade master chefs dé thai (eller nästan i alla fall).

Vi åkte först songtaw till en marknad utanför CM och fick en kortgenomgång av ingredienser i det thailändska köket som kompletterades med en rundvandring i kryddträdgården, väl framme på gården. Vi kan nu tre olika thailändska basilikor, skillnaden mellan olika currypastor och har lärt oss att man kan koka te på citrongräs.

Efter krydd- och risgenomgången påbörjades det (bokstavligt talat) hårda arbetet att mortla till en fin currypasta av lök, frön och chili. Sen använde vi den pastan för att laga en varsin kycklingcurry. H gjorde en gul curry med potatis och J en röd med "bitter eggplant". Deliciöst! Sammanlagt provade vi på att laga 4 olika rätter var och hade med oss ett helt litet gäng "doggybags" med resterna från lunchen. Framöver kommer bilder och kanske recept på några av sakerna vi lagade. (to be continued...)

Igår kväll var vi och tog massage, vilket blev ett något tveksamt nöje för J som glatt valde "strong" vid tillfrågad om hur hård massage han ville ha. H hade det desto trevligare med fotspa som bl a innefattade en scrub som skulle ge vitare hy. Mycket användbart!



Det var en skumpig bilfärd ut från stan, men
det var det värt med en så här fin fruktträdgård!


Stjärnfrukt!


Nio mortlar på väg att bli dunkade!

1 kommentar:

  1. Fy vad spännande, jag vill också laga mat på thaivis! :-)

    SvaraRadera