lördag 24 juli 2010

Hallå där!

Det var länge sen! Bloggen har, som ni märkt, varit lite halt senaste dagarna. Efter att ha förslappats helt på sandstranden och råkat ut för diverse mildare medicinska åkommor (feber och magbesvär UNS), är vi nu tillbaka! En lätt osammanhängande sammanfattning för de senaste dagarna följer här, stort som mittemellan som smått:

  • Vi har påbörjat en skrädderibeställning som resulterat i, hittills, ett antal fina plagg och några mindre dispyter. De senare har orsakats framförallt av barriärer av typen: språk, kultur och mode (är vi i Sverige de enda som vill ha figursydda kläder?).
  • Vi har också frekventerat så många olika sorters markander vi kunnat: matmarknad, plant- och blommarknad, fiskmarknad och (en av) världens störta marknader. Imorgon ska vi, om vi bemästrar bussystemet, ta oss till en flytande marknad (bestående av båtar utanför en brygga).
  • Vi har insupit lite lokal kultur på Wat (tempel) Arun och Wat Pho. Det senare innehåller en 46 m lång liggande buddhastaty med pärlemorinlägg i fötterna.
  • Vi har varit på 3D-bio på "Despicable Me" (med den hopplöst dåliga titelöversättningen "Dumma mej" när den kommer till Svedala i oktober. Suck.) Den gick framförallt hem hos den yngste i ressällskapet!
  • ...vi har också varit på iMax; en bio med en av världen största biodukar. Jättestor. De måste också ha en av världens mest överdrivna ljudanläggningar, som gjorde att vi var tvungna att sätta i öronproppar under andra halva av filmen. Kvällens visning var storproduktion Inception. Ett skapligt filmkoncept som kastades bort bla pga några timmars totalt onödigt och ointressant maskingevärsskjutande och biljakter. Eller för att citera Pappa H "Det är slut på krut i Hollywood." (då menade han inte budgeten som lagts på specialeffekter). Kanske har någon en ljusare syn på filmen? Den hade trots allt sina stunder.
  • Js trotjänare till gympaskor, som införskaffades för ett år sedan, i början av den semestern, har nu till slut kastat in handduken, vilket blev uppenbart i och med ett regnväder som (med all oönskad tydlighet) visade att det var centimeterbreda hål rätt igenom sulorna. Tack för trogen tjänst! We salute You!
  • Vi har ätit mer smaskig indisk mat än vad som ryms i fyra normalstora turister, och ändå blev den inte taburas! När det gäller den maten säger en bild mer än, ja, många ord så håll ut...
...eftersom det inte bara är skribenterna, utan också fotograferna (iofs samma personer) som tagit semester från semestern har en stor del av fotoarbetet nämligen lejts ut på fotokonsult. Dessa fina bilder håller just nu på att ligga till sig i sitt digitala mörkrum i en annan del av bkk och vi hoppas på att få upp de på bloggen under morgondagen!

Efter följande korta, men kärnfulla, dialog är det dags för bingen:
J: "Vill du att jag ska läsa vad jag skrivit på bloggen, eller vill du sova?"
H: "Jag...sover...redan... .... ...."

Ha det bra, zebra! (Eller: Sov gott, bambuskott.)

/J

3 kommentarer:

  1. Trotjänare efter ett år? Ha, säger jag. Mina gympaskor har minsann hängt med sedan jag var 16, om inte längre.

    SvaraRadera
  2. En STOOR GRATTIS-kram till Helena - nu är vi tre som skall firas kollektivt då ni kommer hem, kul!. Hoppas era Thailändska magar är lugnare nu.
    Jag är tillbaka på jobbet och det är OK bortsett från att jag inte får disponera mina dagar (och morgnar) fritt, vilket inte är OK.
    Kram till er båda från mamman Agneta.

    SvaraRadera
  3. Grattis på H-dagen!

    SvaraRadera