måndag 5 juli 2010

Flora und Fauna und Marknad

Hejsan!

De senaste dagarna har vi tillsammans med Hs föräldrar, M & Hå, varit på både orkidéodling och zoo. Orkidéodling var mindre än vad vi hade letts att tro av information från foldrar, inte första gången det sker, men det var trevligt med en utflykt.

Igår var vi dessutom på Chiang Mai Zoo som var desto större och grandiosare, dessutom hade vi strålande sol hela dagen, så framåt eftermiddagen var vi rejält utpumpade. Efter lunch kom vi dock på att man kunde åka med ett transporttåg för att slippa gå några långa, djurfria bitar av asfalterad väg. Höjdpunkterna var att titta på gibbonaporna som lekte/motionerade/retades med varandra. Det sämsta var att några av djuren hade fått väldigt små hem (mindre än det minsta studentrum i Kåbo) och att många av djuren sov (framförallt pandorna var slöa).

Från zoo tog vi en songtaw (flakbil med tak) hem och vilade några timmar, så att vi var i någorlunda skapligt skick till söndagsmarknaden. Där åt vi våfflor och munkar, trängdes med folk och munkar samt gjorde några mindre inköp.

Som kuriosa kan nämnas att mellanstadieskolan som ligger ett pilskott från vårt guest house precis övergått till att spela techno, efter att ha förgyllt Js solande i trädgården med att oavbrutet (sic!) spela en Ricky Martin-låt hela förmiddagen.


Färgprakt.


Engelska är inte alltid lätt att få rätt.


En slö (inte drogad) koala.


Koalans försvarstal.


Pausvila i apleken.


Färgprakt pt 2.


Noshörning.


Så här går det om man köper en t-shirt med
dekorativa färgstänk och sedan har på sig den
under en hel, svettig dag. Man blir blå och
handfatet med om man försöker tvätta den.


Blottingpapermumien. (Specialpapper som
suger upp vätska bra.)

1 kommentar:

  1. Vad, mindre rum än på Döbeln? Då hoppas jag att de hade mycket låg hyra iallafall.

    SvaraRadera