tisdag 10 augusti 2010

Vatten!

Igår hade vi finaste vädret hela dagen! Hurra tänkte vi och åkte och åt Bangkoks godaste pizza. Tyvärr hade vädret ändrat sig på vägen hem och lagom vid tunnelbanestationen öste regnet ner som det bara kan göra här. H gjorde en hjältinnemodig insats för att rädda Js alldeles nya skor genom att springa iväg och rekvirera ett par flippflopps som användes för att vada hem genom ankeldjupt, smutsigt regnvatten. Inte en perfekt avslutning på kvällen, men vi kom hem i alla fall!

Egentligen skulle vi ha åkt till ett tempel/fornlämning 2h tågresa norr om Bkk, men tyvärr hade vi bara tillgång till en av flera parallella tidtabeller, så vår planering visade sig vara förgäves.

Istället åkte vi tunnelbanan till (nästan) slutstationen och promenerade i Queen Sirikit Park (ung. botaniska). Där hade vi tur nog att vara två av få åskådare till genrepet för drottningens födelsedag (12/8), med musik från stenformade högtalare och fontänkonst i takt med den förra. Parkens snyggades dessutom upp med vagnslass av blommor som planterades på löpande band och, av någon anledning, en bananutställning.


En helt vanlig japansk frukost på hotellet.


Här ligger vi för jämnan, när vi inte snurrar runt
på stan, that is.


Bananer, bananer, bananer!


Vattenspel


...och en randig åskådare.


Bangkoks godaste (?) pizza!

1 kommentar:

  1. Vatten! Det var ju det jag sa hela tiden.

    När kommer ni hem egentligen?

    SvaraRadera