onsdag 4 augusti 2010

Thailand i vått och torrt


Den senaste veckan har vi hunnit med att fynda (?) på Chatuchak weekend market, åkt fram och tillbaka till Koh Samet, samt bott i Siam och Hua lamphong.

I söndags åkte vi till Chatuchak med siktet inställt på shopping. Vår bristfälliga kvalitet på prutning blev ganska snart uppenbar när J skulle köpa ett par jeans. Eftersom det var rea och jeansen kostade ca 60 kr slog vi till och när köpet var klart hade försäljerskan självmant ändå prutat 9 baht och gett oss en flaska vatten. Snopet.

J provar byxor (det finns bara mobila provhytter till hands på vissa ställen, läs en stor kjol).

Eftersom vi längtade efter lite sol och bad (mest bad, solen finns tro det eller ej även i Bangkok), satte vi oss på en buss från Ekkamai till Koh Samet. Fem timmar senare, varav dem sista två i en regnstorm, var vi framme på ön. Tyvärr slutade inte regnet där utan gatorna var översvämmade av allt vatten så vi fick vada fram i ca 1-2 decimeter vatten. Inte den sortens bad vi önskat oss! I hopp om att vädret skulle bli bättre dagen efter tog vi in på första bästa guesthouse, vilket visade sig ha stora brister i sin städning samt extra husdjur (kackerlacka). När vi vaknade upp till ljudet av ännu mer regn, och såg på väderprognosen att regnet skulle hålla i sig ända till fredag satte vi oss på båten/bussen tillbaka till Bangkok.

Nu sitter vi på vårt nya boende vid tågstationen Hua lamphong och har ätit en rejäl kvällsmiddag bestående av vitlöksbröd, stek och pommes. Vårt nya boende är bara ett halvår gammalt och mycket fräscht, det är bara en nackdel: det ligger bredvid en åttafilig motorväg och vi har stora fönster mot vägen. Öronproppar är en fantastisk uppfinning! :)

Kramar

/ H


Koh Samet och en vattenfylld gata.


Nästan som Venedig ;)



Jättepalmer i Lumpini park.


J läser i gräset.


En utställning om fred på 9e vån. BACC.

1 kommentar:

  1. Och jag som trodde att Johannes skaffat mönstrade haremsbyxor, som iofs inte passade så bra till T-tröjan. Duvorna från fredsutställningen var fina, men det är väl inte vatten på golvet? Efter regn kommer sol - så i dag har vi fint väder.
    Kram

    SvaraRadera